Ревизията в Софийска районна прокуратура (СРП) ще проверява цялостно работата й,

...
Ревизията в Софийска районна прокуратура (СРП) ще проверява цялостно работата й,
Коментари Харесай

Сарафов за убийството на Нотариуса: Уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари!

" Ревизията в Софийска районна прокуратура (СРП) ще ревизира изцяло работата й ", това сподели основният прокурор Борислав Сарафов, който влезе с екип от 21 прокурори от Върховна прокуратура (ВП), под управлението на завеждащ отдел " Инспекторат "  на проверка на активността на Софийската районна прокуратура.

" Няколко седмици след встъпването ми в служба желаех оставката на районния прокурор Невена Заркова. Назначих проверка, след резултатите от която желаех от Висш съдебен съвет да стартира дистиплинарно произвеждане против госпожа Заркова ", напомни Сарафов. 



Снимка: Българска телеграфна агенция

" Междувременно, продължиха да се генерират кавги и напрежение, и в последна сметка се вижда, че точно тук е един от генезисите, където се разрушава постаментът на справедливостта. Има доста почтени магистрати, само че дори 5, 10, 15 или 20 каузи да са изтъргувани в някой клуб, под въздействието на някой лобист, това значи, че има голям проблем и, че се търгува с човешки ориси ", сподели Сарафов.

" Имам своите рецензии и към Софийска градска прокуратура и в съвещанията, които сме провеждали неведнъж съм желал от тях по-бърза, по-активна и по-динамична работа по делото.

За съжаление обвинението им към Мартин Божанов-Нотариуса закъсня. За страдание уличната правдивост е по-бърза и ни изпревари ", сподели Сарафов.



Снимка: Българска телеграфна агенция

" Искам да насочва своя зов към политическата класа да не разгражда прокуратурата. Обезвластяването на основния прокурор... в случай че това се случи, всички контролни механизми ще изчезнат.

Именно основният прокурор е този, който може да сътвори единни стандарти, да назначи проверка, да предлага дисциплинарни санкции ", сподели още Сарафов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР